Malá kuchárka pre hubárov
Záujem o huby z roka na rok rastie. Huby lákali človeka od nepamäti svojím vzhľadom, chuťou, no aj preto, že sú zo všetkých stránok zaujímavé, ba až tajuplné. V poslednom čase počet zbieraných húb podstatne vzrástol. Je nevyhnutné, aby rovnakou mierou rástli aj vedomosti o hubách. Ak chceme huby využiť v modernej kuchyni, musíme sa naučiť, ako ich možno pripravovať na rozličný spôsob. Huby síce obsahujú ťažšie stráviteľné bielkoviny, no v kuchyni si ich ceníme, a to najmä pre neobyčajné chuťové hodnoty. Obsahujú i niektoré vitamíny, cukry, rozličné minerálne a aromatické látky, v stopových množstvách a aj viaceré chemické prvky. Okrem toho podporujú trávenie a zvýrazňujú chuť jedál.
Umiestnenie: |
Knihy | Kuchárske knihy |
Autor: |
Ježek, Bohuslav |
Celkový stav |
4/5 zachovalá, špinavá obalová časť |
ISBN |
7004482 |
Počet strán |
152+ |
Rok vydania |
1982 |
Stav obalu |
bez papierového prebalu, brožovaná |
Vydavateľstvo |
Osveta |
Kód |
34776 |
Skladom |
1.00 ks |
|