Múčniky
Štvrté vydanie
Pri malých domácich oslavách a pri rozličných slávnostných príležitostiach sa nezaobídeme bez dobrého múčnika, ktorý sa podáva na zakončenie obeda alebo večere a tvorí akési vyvrcholenie hostiny alebo priateľského posedenia. Aj po dobrom nedeľnom obede si radi pochutnáme na sladkom múčniku, najmä ak je pripravený s ovocím. Kysnutý múčnik zvyčajne podávame i na raňajky alebo olovrant, spravidla na dosýtenie. Býva to dobrá vianočka, bábovka alebo iný kysnutý múčnik. Okrem jemných múčnikov, ktoré spravidla podávame len na doplnenie obeda alebo večere, pripravujeme múčne jedlá aj ako hlavné chody. Veď našu kuchyňu by sme si nevedeli predstaviť ani bez strapačiek, rezancov, halušiek, ovocných knedličiek a parených buchiet. Návody na prípravu všetkých týchto dobrôt sa dočítate v predkladanej publikácii.
Umiestnenie: |
Knihy | Kuchárske knihy |
Autor: |
Mária Hajková |
Počet strán |
324 |
Rok vydania |
1958 |
Stav knihy |
3/5 opotrebovaná, poškodené dosky - obtrhané, fľaky na listoch a oriezkach |
Vydavateľstvo |
Práca, ROH |
Kód |
107627 |
Skladom |
1.00 ks |
|
Mohlo by sa vám hodiť
Múčniky
Mária Hajková
10,00 €